Studená polévka z řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1327 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 796.7 mg
- Vláknina 13384.8 mg
- Vitamín A 13384.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut.
-
2
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi.
-
3
Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky.
-
4
Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny.
-
5
Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti.
-
6
Polévku necháme dobře vystydnout.
-
7
Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky.