Omeleta s houbami pro dřevorubce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Anglická slanina
  • 350 g Brambory
  • 130 g Hříbky čerstvé
  • 35 g Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 522.8 mg
  • Draslík 930.9 mg
  • Vláknina 7924.3 mg
  • Vitamín A 7924.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.

  • 4

    Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.

  • 5

    Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.

  • 6

    Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.

  • 7

    Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.

Komentáře k receptu