Omeleta s houbami pro dřevorubce
Suroviny
- 130 g Anglická slanina
- 350 g Brambory
- 130 g Hříbky čerstvé
- 35 g Olej slunečnicový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Cukr krupice
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 39 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 522.8 mg
- Draslík 930.9 mg
- Vláknina 7924.3 mg
- Vitamín A 7924.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
3
V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.
-
4
Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.
-
5
Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.
-
6
Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.
-
7
Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.