Okurkové gazpacho

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Avokádo
  • 4 g Pažitka
  • 40 g Šalotka
  • 50 g Paprika zelená
  • 100 g Okurka salátová
  • 30 g Salát římský
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 380 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Vodka
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.4 mg
  • Vláknina 2993.8 mg
  • Vitamín A 2993.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.

  • 3

    Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.

  • 4

    Polévku necháme dobře vychladit.

  • 5

    Servírujeme posypané sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu