Okurkové gazpacho
Suroviny
- 50 g Avokádo
- 4 g Pažitka
- 40 g Šalotka
- 50 g Paprika zelená
- 100 g Okurka salátová
- 30 g Salát římský
- 4 g Koriandr čerstvý
- 380 ml Voda pitná
- 30 ml Citronová šťáva
- 40 ml Vodka
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 plátek Chléb toastový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 2993.8 mg
- Vitamín A 2993.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.
-
3
Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.
-
4
Polévku necháme dobře vychladit.
-
5
Servírujeme posypané sekanou pažitkou.