Polévka s česnekem a opečenou žemlí
Suroviny
- 500 g Brambory
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 ks Žemle tuková
- 15 stroužek Česnek
- 6 hrnek Voda pitná
- 2 hrnek Vývar slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kachní sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 450.1 mg
- Vláknina 5233.5 mg
- Vitamín A 5233.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí.
-
2
Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky.
-
3
Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi.
-
4
Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou.