Jehněčí kýta na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 62 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1210.5 mg
- Vláknina 1229.8 mg
- Vitamín A 1229.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na plech.
-
2
Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky a neloupaný rozložíme na plech kolem masa.
-
3
Pečeme při 210°C 50 minut, poté maso zabalíme do alobalu a necháme odležet 15 minut.
-
4
Vypečenou šťávu a pečený česnek servírujeme s plátky masa.