Jehněčí kýta na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3000 g Jehněčí kýta
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 40 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1210.5 mg
  • Vláknina 1229.8 mg
  • Vitamín A 1229.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na plech.

  • 2

    Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky a neloupaný rozložíme na plech kolem masa.

  • 3

    Pečeme při 210°C 50 minut, poté maso zabalíme do alobalu a necháme odležet 15 minut.

  • 4

    Vypečenou šťávu a pečený česnek servírujeme s plátky masa.

Komentáře k receptu