Vepřové koleno se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 360 g Mrkev kořen
  • 300 g Pórek
  • 1000 g Vepřové koleno
  • 20 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 4 g Bobkový list
  • 10 g Pepř černý celý
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 50 ml Hořčice
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 1406 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.9 mg
  • Vláknina 9251 mg
  • Vitamín A 9251 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut.

  • 2

    Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu.

  • 3

    Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut.

  • 4

    Během varu průběžně odstraňujeme tuk.

  • 5

    Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky.

  • 6

    Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem.

  • 7

    Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí.

Komentáře k receptu