Vepřové koleno se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 182 g
- Sodík 1406 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214.9 mg
- Vláknina 9251 mg
- Vitamín A 9251 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut.
-
2
Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu.
-
3
Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut.
-
4
Během varu průběžně odstraňujeme tuk.
-
5
Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky.
-
6
Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem.
-
7
Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí.