Rigatoni s klobásou a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 800 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 400 g Fazole
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 92.9 mg
  • Vláknina 13711.6 mg
  • Vitamín A 13711.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolečka cibule, drcený česnek a nakrájené klobásy smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut, až cibule i česnek změknou.

  • 2

    Vložíme passatu (drcená rajčata), fazole, bazalku, šalvěj, petrželku, dochutíme pepřem a solí a směs zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na nahřáté talíře.

  • 4

    Navrch nalijeme omáčku a každou porci ozdobíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu