Rigatoni s klobásou a fazolemi
Suroviny
- 60 g Cibule
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 200 g Klobása Chorizo
- 800 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 400 g Fazole
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 905 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 22 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 92.9 mg
- Vláknina 13711.6 mg
- Vitamín A 13711.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolečka cibule, drcený česnek a nakrájené klobásy smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut, až cibule i česnek změknou.
-
2
Vložíme passatu (drcená rajčata), fazole, bazalku, šalvěj, petrželku, dochutíme pepřem a solí a směs zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na nahřáté talíře.
-
4
Navrch nalijeme omáčku a každou porci ozdobíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.