Pikantní grilované jehly
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 100 g Hříbky čerstvé
- 100 g Sádlo syrové
- 200 g Klobása - Čabajka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Koření Gyros
- 2 ks Cibule
- 3 ks Feferony
- 2 ks Paprika zelená
- 2 dl Olej olivový
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- 1 kg Vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 64 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 851.6 mg
- Vláknina 1818.8 mg
- Vitamín A 1818.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.
-
2
Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.
-
3
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.
-
4
Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.
-
5
Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.