Hovězí na celeru s fusilli
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 120 g Celer řapíkatý
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 425 g Passata (drcená rajčata)
- 60 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Hovězí oháňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1925 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 42 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 214.2 mg
- Vláknina 11833.6 mg
- Vitamín A 11833.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.
-
2
Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.
-
3
Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.