Telecí nudličky s tagliatelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 500 g Telecí kýta
  • 600 g Tagliatelle
  • 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 595.9 mg
  • Vláknina 2117.5 mg
  • Vitamín A 2117.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudličky z telecího masa obalíme v mouce se solí a pepřem a rychle je smažíme na másle dohněda. Vyjmeme je naběračkou s otvory a odložíme.

  • 2

    Na zbylém másle smažíme cibuli 8-10 minut dozlatova, přilijeme víno a prudce vaříme, až se část tekutiny odpaří. Přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Osolíme a opepříme podle chuti a ke konci vaření vložíme do omáčky maso.

  • 3

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a upravíme do nahřátých talířů.

  • 4

    Do omáčky vmícháme 1 lžíci parmezánu. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a porce posypeme parmezánem a petrželí.

Komentáře k receptu