Telecí nudličky s tagliatelle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 36 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 595.9 mg
- Vláknina 2117.5 mg
- Vitamín A 2117.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudličky z telecího masa obalíme v mouce se solí a pepřem a rychle je smažíme na másle dohněda. Vyjmeme je naběračkou s otvory a odložíme.
-
2
Na zbylém másle smažíme cibuli 8-10 minut dozlatova, přilijeme víno a prudce vaříme, až se část tekutiny odpaří. Přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Osolíme a opepříme podle chuti a ke konci vaření vložíme do omáčky maso.
-
3
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a upravíme do nahřátých talířů.
-
4
Do omáčky vmícháme 1 lžíci parmezánu. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a porce posypeme parmezánem a petrželí.