Roštěnky s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1571 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 158 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 612.3 mg
- Vláknina 2859 mg
- Vitamín A 2859 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet.
-
2
Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout.
-
3
Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct.
-
4
Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou.