Roštěnky s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva 50% - tavený
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Klobása - Čabajka
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Olej olivový
  • 0.5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 6 polévková lžíce Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1571 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 612.3 mg
  • Vláknina 2859 mg
  • Vitamín A 2859 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet.

  • 2

    Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct.

  • 4

    Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou.

Komentáře k receptu