Polévka s jehněčím masem a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 282.2 mg
- Vláknina 9213.4 mg
- Vitamín A 9213.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 679.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.
-
2
Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
-
3
Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.