Těstovinová polévka s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1016 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1523 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 50.3 mg
- Vláknina 1371.6 mg
- Vitamín A 1371.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody na 1 hodinu namočíme fazole, potom je scedíme a propláchneme.
-
2
Do velkého hrnce dáme uzené koleno, nakrájenou cibuli, skořici, cayenský pepř, fazole, olivový olej a vývar doplněný studenou vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté. Pod pokličkou a zvolna vaříme asi 1 hodinu, až fazole změknou a začnou polévku zahušťovat. Koleno vyjmeme a okrájíme z něj maso. Kousky masa vrátíme do polévky. Nakonec přisolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní přelámané těstoviny a uvaříme je al dente.
-
3
Polévku odstavíme a před podáváním necháme 1-2 minuty stát.