Fazolkový salát se špenátem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Karotka baby
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 613.7 mg
  • Vláknina 10608.8 mg
  • Vitamín A 10608.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Fazolky očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Špenát očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat.

  • 4

    Jogurt promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a olejem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  • 5

    Mrkev a fazolky promícháme v míse, vmícháme špenát a salát rozdělíme na talíře. Pokapeme jogurtovou zálivkou a podáváme.

  • 6

    Pro vylepšení chuti můžeme salát posypat rozdrobenými bryndzovými nebo jinými sýrovými oplatkami.

Komentáře k receptu