Fazolkový salát se špenátem a mrkví
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Karotka baby
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 613.7 mg
- Vláknina 10608.8 mg
- Vitamín A 10608.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Fazolky očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Špenát očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat.
-
4
Jogurt promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a olejem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
5
Mrkev a fazolky promícháme v míse, vmícháme špenát a salát rozdělíme na talíře. Pokapeme jogurtovou zálivkou a podáváme.
-
6
Pro vylepšení chuti můžeme salát posypat rozdrobenými bryndzovými nebo jinými sýrovými oplatkami.