Kuře filipínské
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 ks Kuřecí prsa
- 0.2 dl Minerální voda jemně perlivá
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Gin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 765.1 mg
- Vláknina 311 mg
- Vitamín A 311 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a minerální vodu. Vzniklou limonádu smícháme s ginem, solí, rajčatovým kečupem, pepřem a worcesterem. Kuřecí prsa ponoříme do směsi. Necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté vyndáme, přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě.
-
2
Pečeme na rozpáleném grilu 20 minut. Jednou maso obrátíme.
-
3
Podáváme teplé.