Vepřová směs
Suroviny
- 200 g Játra vepřová
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Vepřové plíce
- 200 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Omáčka Kari
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 kg Vepřová kýta
- 3 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 84 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 371.3 mg
- Draslík 971.9 mg
- Vláknina 5562.5 mg
- Vitamín A 5562.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na sádle je osmažíme. Dáme stranou a přikryjeme, aby nevychladly.
-
2
V jiné pánvičce a na čistém sádle spolu s cibuli osmažíme na tenké proužky nakrájená játra, plíce, slaninu nakrájenou na větší plátky, na kolečka česnek a rajčata.
-
3
Před dokončením smažení do pánvičky přidáme kečup, feferonky, koření, podle chuti přisolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.