Celerová polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 80 g Rohlíky bílé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1506 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 205.9 mg
  • Draslík 443.6 mg
  • Vláknina 5365 mg
  • Vitamín A 5365 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hovězím vývaru uvaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka a vyjmeme. Oloupaný celer nastrouháme nahrubo na struhadle a vmícháme do vývaru, 5 minut povaříme, osolíme, opepříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a nakonec vmícháme žloutky. Minutu povaříme a ihned podáváme s krutony.

Komentáře k receptu