Gado-gado s ovocem a syrovou zeleninou
Suroviny
- 300 g Ananas
- 170 g Nudle vaječné
- 340 g Arašídová pomazánka
- 1 kávová lžička Datle sušené
- 1 kávová lžička Ořechy burské pražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Jablka
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1.25 hrnek Kokosové mléko
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 49 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 146.5 mg
- Draslík 1155.2 mg
- Vláknina 48119.3 mg
- Vitamín A 48119.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme arašídovou omáčku. Datlovou dužinu namočíme do 3 lžic teplé vody, po vyluhování scedíme a šťávu odložíme. Do pánvičky vložíme rozemleté chilli papričky bez semínek, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme arašídovou pomazánku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechna pomazánka nerozpustí. Po zhoustnutí přidáme sójovou omáčku, vylouhovanou datlovou šťávu a ochutíme solí. Vlijeme do misky a posypeme špetkou nahrubo drcených burských oříšků.
-
2
Připravíme salát. Okurku oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Poté opláchneme a necháme okapat. Nudle uvaříme a po vystydnutí nasekáme. Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jadřince, jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky pokrájíme na nudličky. Ovoce spolu s hlávkovým salátem nakrájeným na kousky naaranžujeme na plochý talíř. Přidáme na dílky nakrájená rajčata, pokrájený ananas a na čtvrtiny rozkrojená, natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Doplníme osmaženými nudličkami cibule, nudlemi a podáváme s miskou arašídové omáčky.