Mazurská zelňačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2979 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 931.6 mg
- Vláknina 7351.7 mg
- Vitamín A 7351.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.
-
2
Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.