Polévkové ratatouille
Suroviny
- 60 g Cibule
- 450 g Cuketa
- 250 g Lilek
- 30 g Sýr Parmezán
- 50 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Tymián sušený
- 60 g Paprika zelená
- 60 g Paprika červená
- 50 g Těstoviny Fusilli
- 800 g Passata (drcená rajčata)
- 4 g Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 9 g
- Sodík 4098 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 601.7 mg
- Vláknina 14308.3 mg
- Vitamín A 14308.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu nakrájíme. Nakrájený lilek osolíme a necháme vyplakat. Potom lilek důkladně propláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
-
2
Nakrájenou cibuli smažíme při střední teplotě na oleji asi 10 minut, až mírně zezlátne. Přidáme papriky, česnek, cukety, lilek a smažíme dalších 5 minut.
-
3
Přidáme rajčata, bylinky, zeleninový vývar, případně sůl a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 10 minut zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme těstoviny a povaříme ještě 15 minut. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.