Těstovinová polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 150 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 250 g Těstoviny Risone semolinové
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1768 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 216.2 mg
  • Vláknina 4718 mg
  • Vitamín A 4718 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli, slaninu a celer opékáme na másle asi 5 minut. Přidáme vývar a hrášek a vaříme 5 minut. Přidáme risone a vaříme dalších 5 minut, až těstoviny změknou.

  • 2

    Těsně před podáváním ochutíme petrželkou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu