Bramborový závin - toč se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 866.1 mg
- Vláknina 11255.2 mg
- Vitamín A 11255.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 503.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Potom brambory přelijeme vařícím mlékem. Oloupaný česnek prolisujeme, škvarky rozsekáme nadrobno. Česnek, pepř, strouhanku, škvarky, sůl a majoránku přimícháme do spařených brambor a těsto důkladně promícháme.
-
2
Plech si vytřeme silnější vrstvou sádla, posypeme ho polohrubou moukou a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 20-25 minut dozlatova. Horkou bramborovou placku vyklopíme na pečící papír a stočíme ji do závinu.
-
4
Bramborový toč podáváme jako předkrm i hlavní jídlo.