Jemná ječná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Kroupy ječné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 289.7 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 5662.5 mg
  • Vitamín A 5662.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ječné kroupy propereme ve vodě, zalijeme čerstvou vodou a necháme pozvolna vařit asi 25 minut, až jsou kroupy měkké. Osolíme, opepříme, vložíme do polévky 2 velké lžíce másla a na závěr vmícháme žloutky, 2 minuty povaříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu