Jemná ječná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 289.7 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 5662.5 mg
- Vitamín A 5662.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ječné kroupy propereme ve vodě, zalijeme čerstvou vodou a necháme pozvolna vařit asi 25 minut, až jsou kroupy měkké. Osolíme, opepříme, vložíme do polévky 2 velké lžíce másla a na závěr vmícháme žloutky, 2 minuty povaříme a ihned podáváme.