Polévka s krevetami a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Pepř cayenský
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 70 g Těstoviny Conchiglie
  • 125 ml Sherry brandy
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 1769 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 498 mg
  • Vláknina 10348 mg
  • Vitamín A 10348 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.

  • 2

    Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.

  • 3

    Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

  • 4

    Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu