Polévka s krevetami a těstovinami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Mrkev kořen
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 3 g Pepř cayenský
- 20 g Bazalka
- 100 g Celer řapíkatý
- 70 g Těstoviny Conchiglie
- 125 ml Sherry brandy
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 104 g
- Sodík 1769 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 498 mg
- Vláknina 10348 mg
- Vitamín A 10348 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.
-
2
Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.
-
3
Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
-
4
Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.