Ostrý vývar s petrželovou těstovinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 92 g
- Sodík 1838 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 596.8 mg
- Vláknina 7462.5 mg
- Vitamín A 7462.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kousky zeleninu a maso. Zeleninu vložíme do velkého hrnce a na zeleninu nalijeme bílky. Zhruba 1 minutu šleháme drátěnou metlou do pěny a postupně přiléváme horký vývar a za stálého šlehání bílků pomalu přivedeme k varu. Přidáme kuřecí maso. Lžící utvoříme otvor v pěně a polévku necháme bez míchání mírně vařit 30 minut.
-
2
Vývar přecedíme přes plátno - zeleninu a maso nepoužijeme. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a odložíme stranou.
-
3
V robotu zpracujeme jemné těsto z mouky, vejce a oleje. Hněteme je asi 2 minuty a necháme odpočinout.
-
4
Těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na velmi tenkou placku, na kterou rovnoměrně rozložíme lístky petržele. Rozválíme další díl těsta a vzniklou plackou petržel přikryjeme. Jemně přitlačíme na celé ploše válečkem. Postup opakujeme se zbylými díly těsta a petržele.
-
5
Placky s petrželí nakrájíme na čtverečky s lístkem petržele uprostřed. Potom je necháme chvíli proschnout. Kuřecí vývar ohřejeme a jakmile se začne vařit, přidáme těstoviny. Povaříme je asi 1 minutu a servírujeme.