Salát s grilovaným masem a pitou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 150 g Rukola
- 200 g Chléb Pita
- 125 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Cuketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 39 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 276.4 mg
- Vláknina 4423.3 mg
- Vitamín A 4423.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce připravíme zálivku tak, že smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru, citronovou šťávu a pažitku.
-
2
Rozpálíme grilovací pánev. Hovězí plátky potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Poté maso sundáme a udržujeme v teple.
-
3
Pitu překrojíme, potřeme olejem a grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Odložíme stranou. Cuketu omyjeme, očistíme, potřeme olejem a grilujeme.
-
4
Na připravené talíře rozdělíme pitu, navrch dáme grilované maso překrájené na nudličky, grilovanou cuketu, rukolu a zakápneme připravenou zálivkou.