Těstovinová polévka s párkem
Suroviny
- 2 kostka Bujón zlatý hovězí
- 60 g Mrkev kořen
- 250 g Párky Frankfurtské
- 400 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Celer řapíkatý
- 200 g Fazole červené sterilované
- 125 g Těstoviny Conchiglie
- 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 20 ml Olej olivový
- 125 ml Víno bílé
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 47 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 332.8 mg
- Vláknina 10185.2 mg
- Vitamín A 10185.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
-
2
Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.
-
3
Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.