Krevetová polévka s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Hrášek
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Zázvor celý
  • 10 g Bazalka
  • 200 g Těstoviny Capellini
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1728 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 155.7 mg
  • Vláknina 10362.5 mg
  • Vitamín A 10362.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety rozkrájíme na kousky. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji doměkka. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme jej k varu.

  • 2

    Přidáme nastrouhaný zázvor, cukrový hrášek, krevety a těstoviny. Vaříme při střední teplotě 4 minuty. Osolíme a opepříme podle chuti, ozdobíme čerstvými lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu