Vývar s fazolemi a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 120 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 220 g Cuketa
  • 80 g Hrášek
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 120 g Tuřín
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Fazole Borlotti
  • 30 g Pesto
  • 80 g Těstoviny rotelle
  • 80 ml Víno červené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 3079 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 22.6 mg
  • Draslík 1257.2 mg
  • Vláknina 20262.5 mg
  • Vitamín A 20262.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme propláchnuté fazole. Vaříme je 15 minut a scedíme.

  • 2

    Nakrájíme zeleninu, slaninu a nadrtíme česnek. Na oleji smažíme cibuli, česnek a slaninu. Přidáme rajčata, petrželku a fazole, vývar a víno. Vaříme pod pokličkou 2 hodiny. Potom přidáme mrkev, tuřín, brambory a rajčatový protlak a vaříme 20 minut.

  • 3

    Do polévky vložíme cukety, hrášek a těstoviny. Povaříme ještě 10-15 minut, osolíme a opepříme. Polévku před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem a trochou omáčky pesto.

Komentáře k receptu