Bramborová bába s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 17 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 1522.5 mg
- Vláknina 25612.4 mg
- Vitamín A 25612.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 178.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.
-
2
Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.
-
4
Bramborovou bábu podáváme teplou.