Bujón s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1286 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 258 mg
- Vláknina 5405.5 mg
- Vitamín A 5405.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K varu přivedeme kuřecí vývar a těstoviny v něm povaříme do změknutí. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory. Vývar stále vaříme.
-
2
Kolečka pórku a drcený česnek smažíme na másle dozlatova. Přidáme cizrnu, asi 1 minutu mícháme a potom ji poprášíme moukou. Smažíme asi 10 sekund, potom postupně přiléváme vroucí vývar.
-
3
Petrželku nasekáme a polévku ochutíme, pak přidáme cayenský pepř, osolíme a opepříme. Přidáme těstoviny a kuřecí maso a znovu přivedeme k varu.