Špagety s omáčkou Puttanesca
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 45 g Olivy černé
- 5 g Chilli koření mleté
- 30 g Ančovičky konzervované
- 850 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Špagety
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 9 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 11.5 mg
- Draslík 184.9 mg
- Vláknina 8710.9 mg
- Vitamín A 8710.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.
-
3
Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.
-
4
Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.