Spagettini s omáčkou boscaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 63 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 180.3 mg
- Draslík 285 mg
- Vláknina 10036.5 mg
- Vitamín A 10036.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
-
3
Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.
-
4
Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.