Pikantní salát s kuřecím masem
Suroviny
- 115 g Kaštany vodní
- 1 kávová lžička Galgan
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 ks Citronová tráva
- 5 ks Máta
- 4 ks Kafirové listy
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Kokosový krém
- 0.5 hrnek Kešu oříšky pražené
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 39 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 2110.3 mg
- Vláknina 3971 mg
- Vitamín A 3971 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.
-
3
Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.
-
4
Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.