Zelňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 47 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 97.7 mg
- Draslík 34 mg
- Vláknina 8309.8 mg
- Vitamín A 8309.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.
-
2
Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.