Zelňáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 34 mg
  • Vláknina 8309.8 mg
  • Vitamín A 8309.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.

  • 2

    Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.

Komentáře k receptu