Bramborovo-zelné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 544.9 mg
- Vláknina 7855.2 mg
- Vitamín A 7855.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.
-
2
Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.
-
3
Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.
-
4
Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.
-
5
Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.