Bucatini s omáčkou amatriciana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 6844.8 mg
  • Draslík 523.5 mg
  • Vláknina 5858 mg
  • Vitamín A 5858 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrojíme do tvaru kříže, ponoříme je na 1-2 minuty do vroucí vody, necháme okapat a krátce ponoříme do studené vody. Od místa naříznutí je oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu nakrájíme najemno.

  • 3

    Asi 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, smažíme na oleji pancettu nebo jinou anglickou slaninu, cibuli a chilli papričky. Po zhruba 3 minutách přidáme rajčata, sůl a pepř. Omáčkou zalijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme hoblinkami parmezánu, podle chuti opepříme.

Komentáře k receptu