Linguine s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Bazalka
  • 2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 687.7 mg
  • Vláknina 7944.5 mg
  • Vitamín A 7944.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce.

  • 2

    Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby.

  • 3

    Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme.

Komentáře k receptu