Linguine s pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 47 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 687.7 mg
- Vláknina 7944.5 mg
- Vitamín A 7944.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce.
-
2
Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby.
-
3
Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme.