Topinky s uzenou makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Makrela uzená
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Rohlíky bílé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 10 krajíc Chléb toastový
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 10336 mg
  • Vitamín A 10336 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka. Když je nasáklý, přidáme pepř, maso z uzené makrely, utřeme do husté hmoty, kterou ředíme postupně smetanou až do pěnové konzistence. Plátky toastového chleba namažeme ze spodní strany máslem, z druhé strany rybí pěnou, rozložíme do pekáče a prudce zapečeme v troubě. Ještě horké posypeme strouhaným sýrem a servírujeme ozdobené kolečkem rajčete a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu