Kynuté pirohy s masem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Rohlíky bílé
- 400 g Vepřové maso pečené
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Cukr krupice
- 30 g Sádlo škvařené
- 250 g Mouka polohrubá
- 5 g Droždí
- 50 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Mléko polotučné
- 3 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 65 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 92 mg
- Vláknina 2930 mg
- Vitamín A 2930 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
-
2
Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.