Roláda se zelím a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 900 g Zelí červené - sterilizované
  • 9 g Sůl
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 6 g Kmín drcený
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 42.4 mg
  • Draslík 359 mg
  • Vláknina 6866 mg
  • Vitamín A 6866 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku dozlatova. Přidáme sterilované červené zelí, nakrájené hříbky, sůl a kmín, necháme podusit doměkka, dokud všechna tekutina nevysmahne.

  • 2

    Z listového těsta vyválíme dva pláty, na ně rozložíme zelnou směs až do okrajů. Zabalíme do rolády, na koncích pevně stiskneme, aby se při pečení náplň nevyvalila. Rolády pomažeme rozšlehaným vejcem, dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na hodinu, až povrch zezlátne.

Komentáře k receptu