Zapečené penne s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 125 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Pažitka
  • 125 g Sýr Čedar
  • 125 g Sýr Bocconcini
  • 250 g Těstoviny Penne
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1073 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 394.3 mg
  • Draslík 242.6 mg
  • Vláknina 1485 mg
  • Vitamín A 1485 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, dáme do zapékací mísy vytřené olejem.

  • 2

    Nakrájenou cibuli smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 2 minuty. Potom do směsi vmícháme nakrájenou šunku, odstavíme, necháme vychladnout.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, mléko, smetanu, pažitku, sůl a pepř, přidáme strouhaný čedar, bocconcini a směs se šunkou a slaninou. Důkladně promícháme, rovnoměrně naneseme na vrstvu těstovin v zapékací míse. Zapékáme 35-40 minut dozlatova.

Komentáře k receptu