Zapečené penne s anglickou slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 60 g Cibule
- 125 g Šunka dušená
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Pažitka
- 125 g Sýr Čedar
- 125 g Sýr Bocconcini
- 250 g Těstoviny Penne
- 250 ml Mléko plnotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1073 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 394.3 mg
- Draslík 242.6 mg
- Vláknina 1485 mg
- Vitamín A 1485 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 389.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, dáme do zapékací mísy vytřené olejem.
-
2
Nakrájenou cibuli smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 2 minuty. Potom do směsi vmícháme nakrájenou šunku, odstavíme, necháme vychladnout.
-
3
V misce rozšleháme vejce, mléko, smetanu, pažitku, sůl a pepř, přidáme strouhaný čedar, bocconcini a směs se šunkou a slaninou. Důkladně promícháme, rovnoměrně naneseme na vrstvu těstovin v zapékací míse. Zapékáme 35-40 minut dozlatova.