Lasagne s krevetami a mušlemi
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Pórek
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Petržel - nať
- 125 g Sýr Čedar
- 500 g Filé rybí
- 125 g Hřebenatka
- 250 g Lasagne
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Mléko plnotučné
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 178.2 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 1691.7 mg
- Vitamín A 1691.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 541.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.
-
2
Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme.
-
3
Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme.
-
4
Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta.
-
5
Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova.