Dušené okurky s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 220 g Mrkev kořen
  • 800 g Okurka salátová
  • 120 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 522.3 mg
  • Vláknina 8686.7 mg
  • Vitamín A 8686.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Mrkev očistíme, spolu s okurkami nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mrkev asi 5 minut. Přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut. Přidáme okurky a dusíme ještě 10-15 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme, okořeníme cayenským pepřem, ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu