Zapečené makarony s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Lilek
  • 60 g Cibule
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 80 g Hrášek
  • 150 g Mozzarella
  • 60 g Sýr Čedar
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Špagety, Makarony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 520.5 mg
  • Vláknina 9743.3 mg
  • Vitamín A 9743.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.

  • 2

    Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky.

  • 3

    V téže pánvi smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je, až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř, zamícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 minut vaříme.

  • 4

    V míse smícháme hrášek, macaroni, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmezánu.

  • 5

    Na dno vymazané dortové formy položíme doprostřed plátek lilku. Tři čtvrtiny počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme polovinou zbylého parmezánu.

  • 6

    Masovou směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a strouhaných sýrů a zamícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývaly, a posypeme zbytkem parmezánu.

  • 7

    Pokrm zapékáme 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 minut odpočinout.

Komentáře k receptu