Ravioli plněné ryzcemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 70 g Ořechy lískové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Ryzce čerstvé
  • 200 g Nudlové těsto
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 142.2 mg
  • Vláknina 4137.5 mg
  • Vitamín A 4137.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout.

  • 3

    Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly.

  • 4

    Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka.

  • 5

    Jednotlivé porce posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu