Tuňák v oleji s těstovinami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Tuňák v oleji
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 10629.5 mg
  • Vitamín A 10629.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě na skus.

  • 2

    V mezičase na oleji na pánvi restujeme drobně pokrájenou cibuli, poté přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, okapaný hrášek a tuňáka, kterého jsme rozebrali na malé kousky. Směs podusíme, přidáme rajčatový protlak a lehce promícháme.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vložíme do nahřáté mísy. Vmícháme směs s tuňákem a podáváme.

Komentáře k receptu