Zelenina dušená s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 370 g Mrkev kořen
- 150 g Žampiony čerstvé
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kedlubna
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 219 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 773.5 mg
- Vláknina 12542.2 mg
- Vitamín A 12542.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev a kedlubny nakrájíme na plátky, fazolky několikrát překrojíme.
-
2
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme je v kastrolu na oleji, přidáme připravenou zeleninu, na plátky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.
-
3
Přidáme nasekané bylinky, přilijeme 750 ml vody, vaříme asi 15 minut.
-
4
Maso vyjmeme, po vychladnutí nakrájíme na kousky. Vrátíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.