Conchiglie s kuřetem a pestem
Suroviny
- 200 g Pórek
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 50 g Bazalka
- 60 g Paprika červená
- 250 g Těstoviny Conchiglie
- 50 g Oříšky piniové
- 500 g Mleté kuřecí maso
- 60 ml Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- 1 hrnek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1010 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 78.2 mg
- Draslík 358 mg
- Vláknina 4323.3 mg
- Vitamín A 4323.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.
-
2
Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.
-
3
Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.
-
4
Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.