Conchiglie s kuřetem a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 50 g Bazalka
  • 60 g Paprika červená
  • 250 g Těstoviny Conchiglie
  • 50 g Oříšky piniové
  • 500 g Mleté kuřecí maso
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 358 mg
  • Vláknina 4323.3 mg
  • Vitamín A 4323.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.

  • 3

    Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.

  • 4

    Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.

Komentáře k receptu