Avokádo s rybí náplní
Suroviny
- 300 g Pstruh
- 5 g Petržel - nať
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Avokádo
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 7 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 40 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 1471.2 mg
- Vláknina 30355.2 mg
- Vitamín A 30355.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.4 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme v 500 ml vody a slijeme. Tekutinu zachytíme a přidáme do ní sůl a lžíci citronové šťávy.
-
2
Pstruha omyjeme, vložíme do vývaru a povaříme asi 10 minut. Vyjmeme, odstraníme hlavu, kosti, rybu nakrájíme na kousky.
-
3
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, vydlabeme dužinu tak, aby zůstal 1/2cm okraj, zakapeme citronovou šťávou. Vydlabanou dužinu rozmixujeme se smetanou a mlékem, osolíme, opepříme, omáčku ochutíme trochou citronové šťávy.
-
4
Pstruha, papriky a cibuli smícháme, osolíme, opepříme, směsí naplníme avokáda. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s omáčkou.